ГоловнаПерейти на головну сторінку Інше - Бізнес Запоріжжя Бізнес Запоріжжя Інше - Бізнес Запоріжжя

Чи подавати декларацію з рентної плати за спеціальне використання води у разі закінчення терміну дії дозволу?

Інше
Тип: Приватне
Додано: 11.10.2021 о 16:36:40
Опис пропозиції:
Платниками рентної плати за спеціальне використання води, зокрема, визначено первинних водокористувачі – суб’єктів господарювання, а також підприємців, які використовують та/або передають вторинним водокористувачам воду, отриману шляхом забору води з водних об’єктів (п. 255.1 ст. 255 ПКУ).
Об’єктом оподаткування Рентною платою є фактичний обсяг води, який використовують водокористувачі (п. 255.3 ст. 255 ПКУ).
Спеціальне водокористування є платним та здійснюється на підставі дозволу на спеціальне водокористування, який видається територіальними органами центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері розвитку водного господарства (ст. 49 Водного кодексу України).
Отже, у разі припинення дії дозволу на спеціальне водокористування, суб’єкт господарювання припиняє подання податкової декларації з Рентної плати.
Останнім звітним (податковим) періодом для подання податкової декларації з Рентної плати є звітний період, у якому було припинено дію Дозволу.
За інших умов власник діючого Дозволу є платником Рентної плати до закінчення/ анулювання строку його дії.
ГУ ДПС у Запорізькій області
Від: Ольга
Запоріжжя, Запорізька область
Ціну не вказано

Ваша безпека!

За будь-яких умов, уникайте передоплат і не відправляйте дані ваших банківських карт.

Оголошення №71343 Чи подавати декларацію з рентної плати за спеціальне використання води у разі закінчення терміну дії дозволу? на board.if.ua переглянуто: 281 раз(и,ів)