ГоловнаПерейти на головну сторінку Інше - Бізнес Запоріжжя Бізнес Запоріжжя Інше - Бізнес Запоріжжя

Запорізькі підприємства сплатили понад 279 мільйонів гривень "екоподатку"

Інше
Тип: Приватне
Додано: 17.01.2023 о 10:44:16
Опис пропозиції:
У 2022 році підприємства регіону перерахували до бюджетів усіх рівнів 279 мільйонів 500 тисяч гривень екологічного податку.
Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський, до державного бюджету сплачено 199 мільйонів 100 тисяч гривень, до місцевих скарбниць надійшло 80 мільйонів 400 тисяч гривень. У грудні суб'єкти господарювання направили до бюджетів 1,6 мільйона гривень "екоподатку".
Нагадаємо, екологічний податок сплачується за обсяги та види забруднюючих речовин, які викидаються в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, скидаються безпосередньо у водні об'єкти, за розміщення відходів, а також за радіоактивні відходи, що утворюються внаслідок діяльності або тимчасово зберігаються їх виробниками понад установлений особливими умовами ліцензії строк та за обсяги електричної енергії, виробленої експлуатуючими організаціями ядерних установок (атомних електростанцій).
Якщо платник має кілька стаціонарних джерел забруднення або спеціально відведених для розміщення відходів місць чи об'єктів в межах кількох населених пунктів (сіл, селищ, міст) або за їх межами (різні коди згідно з Класифікатором об'єктів адміністративно-територіального устрою України), він зобов'язаний подати до відповідного контролюючого органу за місцем розташування стаціонарного джерела забруднення або спеціально відведених для розміщення відходів місць чи об'єктів податкову декларацію щодо кожного стаціонарного джерела забруднення або спеціально відведеного для розміщення відходів місця чи об'єкта окремо.

Більше інформації про нарахування і сплату податків читайте на субсайті податкової служби Запорізької області: https://zp.tax.gov.ua/.

Головне управління ДПС у Запорізькій області
Від: Ольга
Запоріжжя, Запорізька область
Ціну не вказано

Ваша безпека!

За будь-яких умов, уникайте передоплат і не відправляйте дані ваших банківських карт.

Оголошення №87328 Запорізькі підприємства сплатили понад 279 мільйонів гривень "екоподатку" на board.if.ua переглянуто: 120 раз(и,ів)